Waar en waarvan worden onze knuffels gemaakt?

Algemeen

WWF hanteert zeer strenge normen voor al onze kleding en textielartikelen.

Onze pluche knuffels voldoen aan de okotex normen die voor pluche relevant zijn. 

We houden ons ook aan de acht normen van de Fair Wear Foundation:

Daarnaast moet het aan de volgende milieueisen voldoen:

Specifiek voor onze knuffels

Onze fabrikant van de knuffels gebruikt geen recycled materiaal voor de knuffels omdat A) er ongewenste chemicaliën zich daarin zullen bevinden, en B) omdat mensen die een knuffel kopen voor iemand (kind) wil dat dit van nieuw, schoon materiaal is gemaakt. De knuffels worden niet van ‘Bio-cotton’ gemaakt, omdat met dat materiaal vooral A) we niet zulke mooie realistische huiden en kleuren kunnen maken zoals de knuffels nu gemaakt zijn, en daarnaast B) omdat voor de verbouwing van katoen te grote hoeveelheden zoet water nodig zijn.

Elk jaar wordt de fabriek in China (onaangekondigd) streng gecontroleerd. Voor WNF is het van groot belang dat deze normen strikt worden nageleefd. Het is de realiteit dat het merendeel van dit soort -betaalbare- producten in landen als China wordt gemaakt. Wij denken niet dat een boycot van China bijdraagt aan de oplossing voor het probleem van stroperij en illegale handel in ivoor. WNF heeft wereldwijd de strijd tegen stroperij en illegale handel in producten van bedreigde diersoorten geïntensiveerd. Dat doen we op allerlei manieren in aanbodlanden (vnl Afrika) en vraaglanden (Azië). Cruciaal is om de vraag terug te dringen en daarnaast streng te handhaven.

In China -als grootste ivoorimporteur- probeert WNF dan ook op allerlei niveaus druk uit te oefenen en dat zou allemaal niet kunnen als we het land zouden boycotten. Zo werken WNF en partnerorganisatie TRAFFIC in China aan verhoging van het kennisniveau van overheden en ambtenaren die de CITES-wetgeving moeten uitvoeren. De samenwerking met de Chinese overheid heeft er vorig jaar onder meer toe geleid dat 15 Chinese e-commerce partijen nu een zero-tolerance beleid voeren als hun diensten worden gebruikt om illegale dierlijke producten te verhandelen. Daarnaast geven we (publieks) voorlichting om de Chinese consument bewust te maken van de gevolgen van stroperij.